Schijndel aan Zee


Afgelopen zomer heeft al weer voor de 5e keer het zomers evenement “Schijndel Aan Zee” op de markt in Schijndel van vrijdag 13 juli t/m zondag 5 augustus plaatsgevonden.

Evenals voorgaande jaren zat het programma weer vol met sport, spel en amusement, dus volop activiteiten voor dit gratis toegankelijke evenement…  wat mede met de steun SOS700 mogelijk werd gemaakt.

Ook dit jaar werden er op het strand weer diverse sporten beoefend: beach(bubble)voetbal, beachtennis, beachvolleybal, jeu de boules, badminton, beerpong etc. waarbij lokale sportverenigingen de kans geboden werd kinderen en volwassenen kennis te laten maken met hun sport en zo hun vereniging te promoten.

Vanwege het warme weer werden er speciaal waterspelletjes etc. voor de jeugd ingelast.  

Op muzikaal gebied waren er ook weer diverse activiteiten… diverse bands en internationaal bekende dj’s maar ook lokaal talent kreeg de kans zich te presenteren.

Andere activiteiten waren: stand-up comedy met bekende presentatoren en enkele honderden bezoekers, een pubquiz met veel inschrijvingen en in samenwerking met de bizzy activiteiten voor en door de jeugd.

De geplande smartlappenmiddag welke in samenwerking met het bekkershuis/laverhof en de kbo-verenigingen was gepland kon vanwege het extreem warme weer geen doorgang vinden…dit tot teleurstelling bij vele ouderen zoals wij achteraf vernamen.

Ook een beach-yoga-sessie werd bijzonder goed bezocht en de deelnemers gaven aan dat ook dit evenement zeker voor herhaling vatbaar was.

Opvallend dit jaar was zeker de hoeveelheid bezoekers die van buiten de gemeentegrenzen van Schijndel de weg naar de diverse activiteiten wisten te vinden.

De terrassen (ook overdag) zaten vol en het gehele centrum bruiste van activiteiten wat ook voor de detailhandel goed merkbaar was.

Kortom

Een activiteit voor jong en oud… inmiddels een begrip… dus naar Schijndel Aan Zee 2019 wordt door velen al weer uitgekeken !!


Naar overzicht