Opening Hoenderhotel


Ontstaan

Stichting Schaapskooi Schijndel is medio 2016 ontstaan uit het verenigen van de Stichting Hop-est Schijndel en Stichting Oud Inheemse Rassen in het Schijndelse Landschap. Statutaire doelen omvatten het houden en tonen van (oude) boerderijdieren en gewassen. In de volksmond weet men ons te vinden vanwege de schapen en de hop. Maar er is veel meer.

Kippen

Bij de ontwikkeling van de 5 waarden, en dan met name onze verscheidenheid aan dieren en het kunnen vertellen van verhalen, is gekeken naar onze kippen. We hebben begin dit jaar besloten om te investeren in een duurzaam nieuw kippenverblijf: “het kippenhotel”. Hierin willen we verschillende rassen houden, zodat we aan bezoekers het verhaal over kippen kunnen vertellen.

Belangrijke bijzaak was ook om de inkijk naar achteren een educatieve uitstraling te geven, in plaats van de onaantrekkelijk opslag die er altijd gestaan heeft.

 

Educatie

Trots zijn we ook op ons educatieve programma voor het primaire onderwijs. Op de recent vernieuwde website www.schaapskooischijndel.nl onder ‘activiteiten’ en ‘educatie’ vindt u ons programma (bekijk a.u.b. het filmpje). Wij zijn trots dit te kunnen bieden en zijn afspraken met het primaire onderwijs aan het maken voor regulier bezoek van onze Schijndelse kinderen aan de Schaapskooi.

Laatste grote bouwwerk

Het kippenverblijf wordt voorlopig het laatste grote bouwwerk bij de Schaapskooi. Het kippenverblijf zoals we dat hadden was te klein voor dit verhaal. Het nieuwe kippenhotel zal dat wel zijn.


Naar overzicht