Zorgconcert Limburgse Jagers


Het ‘Dankjewel’ concert dat diverse keren is uitgesteld in verband met Covid Virus, gaat nu dan toch eindelijk plaatsvinden op 2 april.

Dit concert is georganiseerd door Jean Gubbels (al bijna 20 jaar woonachtig in Schijndel) die sinds 2015 mantelzorger is van zijn vrouw die in 2015 een herseninfarct kreeg gevolgd door een hersenbloeding. Vanaf dat moment kregen zij 4x daags zorg aan huis. Ten tijde van Corona merkte ze van dichtbij wat dit virus voor hun betekende maar zeer zeker ook voor de zorgmedewerkers. In deze periode ontstond dan ook het idee om voor alle hulpverleners een concert te organiseren uitgevoerd door het orkest waar hij zelf waldhoorn speelt. 

Het Reünie-Orkest Limburgse Jagers, kortweg het ROLJ, is een muziekvereniging van voormalige dienstplichtige militairen die tijdens hun diensttijd als muzikant speelden bij het Fanfarekorps Limburgse Jagers. Het ROLJ is in 1992 opgericht. In 2021 bestaat het uit bijna zestig muzikanten en de muzikale leiding is in handen van Jos Stoffels, een in de Limburgse muziekwereld zeer gewaardeerde vakman. Vanaf de oprichting is er met vol enthousiasme gewerkt aan de opbouw van een breed repertoire en uiteraard neemt militaire marsmuziek nog steeds een belangrijke plaats in. Maar ook allerlei andere soorten populaire muziek worden er ingestudeerd. Van film en musical tot populair klassiek. Het orkest beheerst een repertoire dat in de smaak valt bij een breed publiek. Het 53 koppig Reünie Orkest Limburgse Jagers zal onder leiding van dirigent Jos Stoffels een speciaal concert verzorgen in SCC de Vink in Schijndel. Het ROLJ bekend in binnen en buitenland is dit jaar ook uitgenodigd te komen spelen op de Salzburger Festspiele. Dit concert waarvoor U van harte bent uitgenodigd is geheel gratis. Aanvang van dit muzikale evenement is om 14.00 uur en de zaal gaat open vanaf 13.30 uur.


Naar overzicht