Beholders; documentary dialogues


Beholders; documentary dialogues 

In een spannend jaar, door alle steeds wijzigende coronamaatregelen, zijn we dankzij goed overleg met de gemeente en partners toch in staat gebleken om Beholders 2020 veilig en verantwoord doorgang te laten vinden. Uiteraard geheel volgens de strikte richtlijnen van maximaal 30 personen per ruimte en 1,5 meter afstand. 

Dankzij een waardevolle bijdrage van SOS700 hebben we het jeugdprogramma op zondag in het Spectrum in Schijndel gratis toegankelijk kunnen maken. Om invulling te geven aan dit programmaonderdeel hebben we voor deze editie onder andere samengewerkt met het landelijke EODocs. In drie blokken van een uur werden telkens twee korte documentaires vertoond, met daarna de ruimte om erover in gesprek te gaan.  

Er waren vier voorstellingen met in totaal 8 jeugddocumentaires. This is Me, Hoe Ky Niels Werd, Jay, Merlijn en de Rode Appel, Jas Boude, Route du Soleil, Timo Moet Wachten en Trots en Treiter werden vertoond in het Spectrum en bij Bizzi.  

Door de open en hartelijke manier van presenteren en modereren van Elma Koenders, in combinatie met de aanwezigheid van veel van de hoofdpersonen en makers, ontstonden bijzondere, energieke en emotionele gesprekken over de aangesneden onderwerpen. 

Veel dank aan SOS700 voor de support en op naar 2021!  

Naar overzicht