Granaatweken


In oktober 2019 is het 75 jaar geleden dat de Meierij werd bevrijd van de Duitse bezetter. Het aantal mensen dat de tweede wereldoorlog nog bewust heeft meegemaakt, wordt steeds kleiner.

Toch heeft de tweede wereldoorlog vaste plaats gekregen in het collectief bewustzijn. De oorlog en met name de bevrijding maken deel uit van wat de dorpen in de Meierij nu zijn. Een gebeurtenis die meer is dan een geschiedenisboek. Het boek “De Granaatweken” van de Schijndelse schrijvers van Dijk /Peters is als uitgangspunt gebruikt om een toneelstuk te schrijven over de laatste weken voor de bevrijding van Schijndel. Het is een levend verhaal met echte emoties, wonden en schade die je nog steeds voelt en ziet in de Meierij. De Schijndelse Adri v.d. Brand schreef op basis van die boek een prachtig theaterstuk dat in 2014 grote lof oogstte. Nu in 2019 het 75 jaar geleden is willen we nog eenmaal aan de Schijndelse mensen het verhaal laten zien dat doorvertelt en gezien moet worden. Voor volwassenen, maar ook speciaal voor de jeugd.

In oktober 2019 is het 75 jaar geleden dat de Meierij werd bevrijd van de Duitse bezetter. Het aantal mensen dat de tweede wereldoorlog nog bewust heeft meegemaakt, wordt steeds kleiner. Toch heeft de tweede wereldoorlog vaste plaats gekregen in het collectief bewustzijn. De oorlog en met name de bevrijding maken deel uit van wat de dorpen in de Meierij nu zijn. Een gebeurtenis die meer is dan een geschiedenisboek. Het boek “De Granaatweken” van de Schijndelse schrijvers van Dijk /Peters is als uitgangspunt gebruikt om een toneelstuk te schrijven over de laatste weken voor de bevrijding van Schijndel. Het is een levend verhaal met echte emoties, wonden en schade die je nog steeds voelt en ziet in de Meierij. De Schijndelse Adri v.d. Brand schreef op basis van die boek een prachtig theaterstuk dat in 2014 grote lof oogstte. Nu in 2019 het 75 jaar geleden is willen we nog eenmaal aan de Schijndelse mensen het verhaal laten zien dat doorvertelt en gezien moet worden. Voor volwassenen, maar ook speciaal voor de jeugd.

Naar overzicht