Taptoe


Op 15 juni heeft onze Top Taptoe mede met jullie steun plaats gevonden.

Voorafgaand aan de Top Taptoe Schijndel was er overdag eerst nog veel bekijks voor de Streetparade door het winkelgebied van Schijndel. Dit was een opwarmertje voor de Taptoe later die avond. Twee verschillende soorten stijlen presenteerden zich daar. Terwijl Show & Marchingband Exempel al spelend strak in het gelid door Schijndel marcheerde hadden de Steltenlopers uit Merchtem veel interactie met het publiek. Het winkelende publiek werd zo op een mooi muzikaal intermezzo getrakteerd.

Later die avond vond de TopTaptoe plaats op het Sportpark aan de Rooiseheide in Schijndel. De deelnemende korpsen brachten het ca. 850 koppige publiek een afwisselend programma, zowel op muzikaal gebied als aan show. Ons eigen korps, de Drumfanfare van Koninklijke Harmonie St. Cecilia beet het spits af met een vrolijke medley ‘Let me entertain you’. Daarna kwamen de gastkorpsen, waaronder enkele topkorpsen uit Nederland:

· Adest Musica

· Exempel

· Rijmondband

· Steltenlopers Merchtem (B)

Waar de een strak in het pak over het veld marcheerde en allerlei moeilijke figuren liep tijdens het spelen van hun muziek, kreeg de ander (op stelten) het publiek vooral aan het lachen. Ongeacht het niveau brachten alle korpsen een wervelend optreden waarvan het publiek enorm genoot. We kijken trots terug op onze vijfde Taptoe. in 2023 wordt de zesde editie gehouden, datum is nu nog niet bekend.

Wij bedanken SOS700 voor de financiële bijdrage die dit evenement mede mogelijk heeft gemaakt.


Naar overzicht